sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lisää koalaspottausta Great Ocean Roadilla
Yhä vaan pukkaa näitä reissupostauksia. On ollut kaikenlaista kiirettä, joten en ole jaksanut keskittyä kuvien plaraamiseen. Nyt kuitenkin luvassa asiaa Great Ocean Roadille suuntautuneen roadtripin päivältä kaksi:
YhäAamu valkeni hieman ankeassa säässä (ja meinasin jäätyä hengiltä, kun kävin suihkussa hrr), mutta Apollo Baysta jatkettiin vielä matkaa Great Ocean Roadia pitkin aikeena käydä tsekkaamassa ainakin reitin päänähtävyys eli 12 apostolia. Aika alkumatkasta pysähdyttiin sademetsäkävelylle, jonka kiertämiseen opaskirjan mukaan menee noin 40 minuuttia.
Pusikkossa olisi voinut nähdä lihansyöjäetanoita, mutta harmillisesti limanuljaskat pysyivät piilossa.
Tyypilliseen turretyyliin pysähdeltiin ottamaan kuvia kaikesta mahdollisesta, mutta silti meillä meni reitin matelemiseen reilut 10 minuuttia.
 Sademetsäkäppästelyn jälkeen matka jatkui kohti Cape Otwayn majakkaa. Majakkaa pällistelläkseen (edes ulkopuolelta) olisi pitänyt maksaa pääsymatka, mutta parkkipaikalta lähti myös polku, joka kyltin mukaan johti näköalapaikalle, josta myös majakka näkyisi.
Käveltiin parisenkymmentä minuuttia polkua pitkin kunnes putkahdettiin takaisin parkkipaikalle. Hieman oli hölmistynyt olo. Hypättiin kuitenkin takaisin autoon, vaikka jäi nyt majakka näkemättä.
Koaloja sen sijaan nähtiin! Harmi vain söpöläiset olivat tällänneet karvaiset pikku ahterinsa kovin korkealle eikä meikäläisen kamera ihan kyennyt tallentamaan otuksia.

Siis kuinka söpöä! Sillä on vauvakoala!
 Samoja koaloja tölläilemään oli muutama muukin turre pysähtynyt ihastelemaan ja maastouduttiin aika pian, kun kyllästyttiin kuuntelemaan yhden vahingoittuneen paviaanin lailla mölisevän miehen touhuja.

Great Ocean Road tarjosi lisää huikeita maisemia, joita sitten psyähdyimme ällistelemään.
Rannoille ei kuitenkaan tehnyt mieli mennä makoilemaan, koska tuuli oli sitä luokkaa, että kaikki opossumia pienempi uhkasi lehahtaa avomerelle.

Loikkiva riemuidiootti

Tuuliset olosuhteet olivat olleet ilmeisesti tirpalle liikaa, tuollaisia herkkupaloja löytyi kokonainen kasa rannalta
Varsinainen target oli tietysti 12 apostolia, jotka ovat itseasiassa 9 raukkia eli merestä sojottavaa kivimöykkyä.
 Näitä kivipökkelöitä oli mahdoton missata, koska tien viereen oli rakennettu jonkinlainen kahvila/infopiste paikalla vierailevia turreja varten.
 Paikalla olikin laumoittain populaa pällistelemässä. Mekin kunnon turisteina tiirailtiin kivimöykkyjä aikamme ja näpsittiin kuvia ennen kuin jatkettiin matkaa.
Kiviä ne kuitenkin vain on?
Oltiin päätetty ajaa sisämaan kautta takaisin Melbourneen (=nopeampaa reittiä). Käytiin tsekkaamassa kuitenkin vielä muutama kivimuodostelma ja syömässä kevyt kenttälounas Port Campbellissa, jonka kuviteltiin olevan isokin paikka, mutta joka osoittautui pieneksi ylihintaisia ravintoloita sisältäväksi kyläksi.

Päädytiin taas johonkin todella jäätävään mestaan syömään.


Näytin jatkuvasti Adam's familyn cousin Itiltä tuulen läväyttäessä tukan naaman eteen.
Paluumatka Melbourneen sujui kohtuullisen kivuttomasti lukuunottamatta faktaa, että meillä meinasi löpö loppua eikä aina tiedetty ihan varmaksi, missä ollaan. Myös akuutti kofeiininpuutostauti iski, mutta saatiin sekä auto että kofeiinireseptorit tankattua ajoissa.
 Melbournessa käytiin taas siellä frozen jugu-mestassa mättämässä (niillä oli pulju menossa juuri kiinni ja kaikki hyvät höysteet oli loppu, nyyh) ja jälkiruuaksi ostettiin vähän sushia, jotka mässättiin laskevan auringon valossa Federation Squarella.
Romantillista

 Käytiin vielä South Bankilla eli tuon joen varrella vähän käppäilemässä. Jos ei olisi ollut pötsit täynnä sushia, niin tuolta olisi löytynyt varteenotettavia ruokapaikkoja.

Essin mukaan tuolta pubista/baarista sai hyviä drinksuja, mutta oltiin niin nössöjä, että suorittiin YHA:an kaupan kautta
Semmoinen oli meidän road trip! Uudessa-Seelannissa ajaneena vasemmanpuoleinen liikenne ei tuottanut tuskaa ja tietkin olivat huomattavasti suorempia. Maisemat olivat hienoja, mutta löytyy niitä kyllä muualtakin... GOR:lla kaikki nähtävyydet olivat luokkaa "aja pisteeseen A, hyppää autosta, ota kuvia, aja pisteeseen B ja toista" toisin kuin esimerkiksi NZ:ssa, jossa upeita maisemia vain pukkasi näkökenttään ihan normaalia tietä ajellessa. Koaloista kuitenkin iso plussa, suosittelen mikäli haluaa nähdä koalakarhuja luonnossa.

Vielä pukkaa postausta Australian osalta ainakin Sydneystä ja ehkä Melbournestakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti