sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Miehekäs biitsi

Viimeiset päivät Australiassa vietin Sydneyssä. Sen verran matkasta sinne, että tulin yöjunalla Melbournesta. Yritin varata bussia, mutta jostain aivan käsittämättömästä syystä su-ma yö on ainut viikolla, jolloin  kyseistä väliä ei pääse bussilla, vaan bussikyyti olisi pitänyt kärsiä päiväsaikaan. Ei siinä muuten mitään, mutta en ajatellut tuhlata viimeisiä aussipäiviä istumalla 11 tuntia bussissa. Jostain syystä Ausseissa ei mainosteta junalla kulkemista, mutta Essin vinkistä kuitenkin tsekkasin vielä junamahdollisuuden ja se sopikin matkapahoinvoinnin ammattilaiselle kuin nenä päähän. Junalippu Melbournesta Sydneyyn maksoi noin 90 AUD ja hykertelin tyytyväisenä, koska säästin lentämiseen verrattuna myös hostelliyön hinnan ja lentokentälle raahautumisen kulut. Junaan istahdettuani hymy hyytyi, koska viereeni istahti varsin tukeva herrashenkilö. Kyseinen herra oli sitä kokoluokkaa, että vietinkin miellyttävät 11 h liiskaantuneena ikkunaa vasten. Vieruskaverini kuorsaili ja ähisi myös sen verran äänekkäästi, että nukkuminen oli haasteellista.
Oopperatalo lautan kyydistä.


Sydneyyn päästyäni kippasin kamat YHA Railwayn Squaren lokeroon säilöön ja kipitin pää viidentenä lonkerona kaupan kautta Circular Quayhyn, jossa hyppäsin lautan kyytiin (vajaat 15 AUD maksavan menopaluu-lipun ostettuani) kohti Manly Beachia. Puolen tunnin matkalla sai ihastella oopperatalon ja Harbour Bridgen lisäksi myös valitettavasti pilvistyvää säätä. 

Manly Beachin lähimaastosta löytyi ravinteleita ja kauppoja joka lähtöön. Myös muut turret olivat liikenteessä.
Hieman pilvisestä säästä huolimatta lotvahdin rannalle lueskelemaan muutamaksi tunniksi. Sään muuttuessa toden teolla kököksi päätin maastoutua ruokkimaan itseäni Subwayn edukkaille apajille. Sää ei näyttänyt juuri kirkastuvan, joten huristin laivalla takaisin sivistyksen pariin. 
Sinne vaan lahnaksi muiden sekaan.Tiistaiaamuna suuntasin yhdeksäksi pahuuden  pariin eli bikramjoogaan. Bikramjooga Darlinghurstissa 9 am-tunnit ovat aina lahjoituksilla pyöriviä. Eli maksat tunnista sen verran kuin katsot soveliaaksi omaan varallisuustilanteeseen nähden. Joogamaton sai vuokrata kahdella dollarilla. Olin ääliö enkä vuokrannut pyyhettä vaan käytin omaani, joka denaturoitui totaalisesti. Olin aika tönkkö johtuen flunssasta seuranneesta totaalisesta venyttelyn puutteesta, joten en ollut ihan parhaimmillani. Jäin kuitenkin henkiin ja olin erittäin tyytyväinen, että tuli mentyä.
Pilviä paratiisissa

Olin halunnut viimeiselle päivälle kidutusjoogan lisäksi muutakin tekemistä. Päivälle oli luvattu kökköä säätä, joten varasin surffitunnin Manly Beachille. Lautalla matkatessani  reppu täynnä neuleita ja gore-texiä sää kuitenkin kirkastui äkillisesti ja pysyi kirkkaana hamaan loppuun asti. Manly Surf Schoolilla sain ohuen märkäpuvun ja raft vestin. Meitä oli tasoltaan vaihteleva neljän hengen ryhmä, joita ope sitten parhaansa mukaan opetti. Tarjolla oli vain soft boardeja, mutta sain sentään hieman lyhyemmän ja kevyemmän laudan. Vaikka osa porukasta oli totaalisia aloittelijoita, suunnattiin samantien aaltojen taakse. Ei yhtään white washia vaan pelkkiä vihreitä aaltoja. Itse sain huomattavasti aiempaa ennemmän irti tunnista ja oli parasta surffia ikinä. Mulla on ollut aikaisemmin ongelmana vihreiden aaltojen saaminen, mutta nyt onnistumisprosentti oli lähellä sataa ja toiseksi viimeisellä kerralla sain (omassa mittakaavassa) ison aallon ja pääsin surffaamaan ns. wallia pitkin. Saatoin olla hieman ekstaattinen ja hymy ylsi taatusti korvasta korvaan.

Sain illallisseuraa, jonka kanssa suunnattiin Circular Quayhyn  turistiravintolaan popsimaan kengurufileet. Ruoka oli hyvää, mutta sitä oli kovin vähän. Näkymät iltavalaistulle Harbour Bridgelle lisäsivät kummasti ruokailun miellyttävyyttä entisestään. Muonan jälkeen kipitin puolen yön jälkeen kämpille ja yöunet jäivät valitettavan vähäisiksi, koska kaksi kämppistä irtautui ennen kuutta.

Viimeinen päivä Sydneyssa oli parhautta ja siihen kelpasi päättää tämä ensimmäinen reissuni Australiaan.

(Tähän postaukseen piti tulla kivoja surffikuvia, mutta en sitten koskaan niitä saanut, joten pärjätään ilman.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti