sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suuri valliriutta, päivä 2

Olin näemmä unohtanut julkaista tämän postauksen... Noo parempi myöhään jne. 
Toisena aamuna herätys oli iloisesti kello 5.30. Kuudelta oltiinkin jo sukelluskamat päällä valmiina pulahtamaan veteen. Tykkään ehkä eniten sukeltaa (ja snorklata) aamulla, koska silloin yökalat ovat vielä liikenteessä ja päiväkalatkin ovat jo heränneet ja tulleet näkösälle. Nähtiinkin tällä sukelluksella mm.  kaksi haita, kaksi kilpikonnaa, wrasse-kala kaukaa, lionfish (siipisimppu?) hengailemassa korallien yläpuolella.  
Möhlättiin hieman ja mentiin 20 metriin asti, vaikka meidän Open water-lisenssillä saa mennä vain 18 metriin ja tuolla oltiin tosi tarkkoja siitä. Hups. 
Sukelluksen jälkeen mätettiin herkullinen aamupala ja rentouduttiin aurinkokannella laivan siirtyessä uudelle spotille. Uuden spotin nimi oli Coral Garden ja koralleja sieltä tosiaan löytyi. Muutamien haiden lisäksi spotattiin jättimäinen marbled stingray! Möhläsin kameran kanssa ja otuksesta tallentui vain epämääräinen varjo, vaikka se uiskentelikin ihan läheltä. Oltiin ehkä hieman liian innoissaan ja pullahdettiin pintaan aivan törkeän kaukana veneestä. Näytetttiin ok-merkit veneelle ja eikun polskimaan. Oltiin hieman aliarvioitu matka ja veneelle uiminen kesti tosi kauan. Laivalla olivat aika hermona, koska eivät olleet nähneet meidän ok-merkkiä ja muutenkin oltiin kuulemma menty liian kauas. Hups vol.2 .


Ohjelmaan kuului vielä toinen sukellus samassa spotissa. Tällä kertaa tehtiin etukäteen suunnitelma reitistä, jotta ei jouduttaisi kovin kauas. EI jouduttukaan, mutta tällä kertaa allekirjoittanut viipyi liian kauan liian syvällä ja tuli hieman kiire tehdä safety stop 5 metrissä, koska maksimisukellusaika on Queenslandin lakien mukaan 50 minuuttia. Omalta osalta kokonaisajaksi tuli 49 minuuttia. Tästäkin huomauttivat laivalle takaisin päästyä. Hups vol 3. 
Kannatti kuitenkin hengailla pinnan alla, koska nähtiin taas haita, jättimäinen kala ja ihmisiä pelkäämätön kilpikonna. Seuraa kuvaoksennus.
Hui, hai totesi ja pakeni lähestyvää Stiinaa


Laiskanpulskea fisu


Jouduin kalainvaasion keskelle


Bongaa kuvasta kiven päällä hengaileva (myrkyllinen, siksi hajurako) lion fishBarracuda (?) liikenteessä
Jouduttiin titan trigger fishin tiluksille ja ennen kuin ehdittiin mitään tehdä, hyökkäsi se päin Emmaa. Onneksi se ei tullut päälle asti sentään. En saanut hyökkäystä videolle, mutta kuvasin vähän aikaa kalan touhuja. Kovin lähelle en viitsinyt mennä, joten vältyttiin toiselta hyökkäykseltä.
Hirmuinen puolen metrin mittainen titan trigger fish tonkimassa

Kuvasta ei ehkä välity, mutta tuo kala oli yli metrin mittainen ja siis aivan hillitön jötkäle. Pikaisella googlettelulla (jälkikäteen) päättelin kyseessä olevan humphead wrasse.

Pikkukaloja korallissa

Näitä tuntematomia keltapyrstöfisuja riitti

Jättisimpukka! Tuolla oli mittaa melkein metri!


Törmättiin jälleen yhteen kilpikonnaan, joka ei välittänyt meistä tuon taivaallista vaan hengaili kameran lähellä ja alkoi kaikessa rauhassa järsiä jotain korallien alta löytyvää herkkua. 
Etsi kuvasta kilppari

YhteentörmäysKaverikuva piti tietty myös ottaa
Käytiin vielä snorklaamassa lounaan jälkeen riutan matalissa osissa ennen lähtemistä kohti Cairnsia.
Snorklatenkin näki vaikka minkälaista mönkiäistä, mutta en ottanut kameraa enää mukaan, koska akku oli vähissä.
Koska tämä postaus ei ole vielä tarpeeksi sekava ja kuvapitoinen, loppuun vielä pari kuvaa Kangaroo Explor-alukselta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti